• Oitbackan kartanon vaunumuseo

Oitbackan kartanon vaunumuseo

Elokuussa 2015 Kirkkonummi-päivien yhteydessä kartanolle avattiin vaunumuseo. Museossa, mikä sijaitsee arvokkaan, vuonna 1902 rakennetun tiilinavetan vintillä, on esillä sekä vaunuja, kiesejä, kärryjä, rekiä ja valjastukseen liittyviä välineitä.

Kokoelma on ainutlaatuinen sillä kaikki esineet ovat kartanon omia, ja olleet käytössä aina 1950-luvulle asti, jolloin traktorit ja autot sivuuttivat hevosajokulttuurin.

Yksityisen opastuksen yhteydessä kävijä saa kokea aikamatkan kartanon kukoistukseen ja historiaan, johon hevoset, vaunukulttuuri ja taide ovat aina olleet keskeisessä roolissa kartanon toiminnassa.

Erityisesti konsuli Feodor Kiseleff oli suuri hevosharrastaja ja jätti jälkeensä merkittävän hevosvaunuperinteen kartanolle. Hänen muistoaan ja merkittävää työtään kunnioittaen on nyt yleisöllä mahdollisuus tutustua hänen merkittäviin ja kansainvälisiin vaunuhankintoihin.

Museo on auki ennakkovarauksella toukokuusta lokakuuhun ja opastettu kierros maksaa 7 euroa/henkilö. Mikäli ryhmä on 10 henkilöä tai suurempi, on pääsymaksu 5 euroa.